Mäktig upplevelse

Igår var en dag då vi faktiskt inte gjorde något alls vilket var en skön sysselsättning. Blivande ägnade sig åt lite disk och jag satt och läste i "Den femte årstiden". Vi ägnade oss åt våra favoritsysselsättningar kan man säga!!!

Framåt kvällningen började det blåsa och solen gömde sig med jämna mellanrum vilket fick oss att dra oss mot en annan plats i trädgården än den vi tillbringat dagen i. Framför syrénbersån kan vi ånjuta de sista solstrålarna på kvällen och så gjorde vi igår också. Medan vi satt där så hördes ett märkligt svischande ljud och en fågel dök in i bersåns täta grenverk, jag reste mig upp för att se vad det var för fågel för både ljud och beteende var lite avvikande.

Nu kan det låta som att jag är fågelspecialist vilket jag då rakt inte är men de tio somrar vi tillbringat här i Jansbo har onekligen fyllt på den kunskapsbanken. För några år sen fick vi också en bok av moster som hjälpt oss i många lägen, så också igår.Jag stod länge och tittade på den lilla gråbruna oansenliga fågeln som satt ungefär två meter ifrån mig och sjöng som om den sjöng sin sista sång. Tanken slog mig, kunde det vara en...nej, det kan det ju inte. Efter några minuter flög den vidare och vi funderade på vad det var för fågel. Jag hämtade fågelboken och började leta oh jo, det var den jag trodde...det var en näktergal!

 Bilden lånad från google.

Det var nästan så jag fick rysningar för i tio års tid har jag funderat på om jag någonsin skulle få höra eller se en näktergal och när jag väl fick se en och höra så förstod jag inte. Nu kommer jag aldrig att missa den!!!

Sången kanske inte är så vacker som man föreställer sig men den är fascinerande. Denna lilla oansenliga gynnare får ur sig så många olika läten i en och samma drill!!

HÄR kan Ni själva höra!!

Kommentarer
Postat av: Pia

Är det skillnad på Herr och Fru Näktergal? För Herren brukar ju vara pråligare än Frun! ;) Jag trodde nog att den skulle vara lite mera flaschig än den ser ut! Hahahaha.. Men som sagt, skönhet kommer inifrån!

Kram på dig..

PS. Ny bloggplats..

2012-06-10 @ 13:21:09
URL: http://anjocapi.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Som sagt; du kommer aldrig mer att missa den! I Fröjel gjorde den oss tokiga när den störde sömnen på morgontimmarna eller när man skulle gå i säng :(

Åren när vi gick på Säve anordnades Näktergalsafton i Näs men jag kan inte minnas att jag någon gång hörde fågeln!

2012-06-10 @ 14:57:28
Postat av: Gun

Vilken härlig upplevelse att få höra den som du så gärna ville. Jag vet inte mycket om fåglar. Ganska ofta blir jag irriterad på deras pipande måste jag erkänna haha.;) Mumannen blir sur på mig, han tycker det är jättefint med fågelsång. :D

2012-06-10 @ 22:19:46
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Lule-Eva

Tur att det inte var några apor som sjöng i skogen ;)

2012-06-12 @ 23:41:26
Postat av: Trebarnsmamman

Längtar efter nästa uppdatering, är ju så nyfiken på hur ni har det och hur det går...

2012-06-19 @ 11:22:50
URL: http://blogg.trebarnsmamman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0