Ombytta roller!

Vilken dag det blev igår, vi jobbade på som sjutton. Tömde hela carporten så vi fick fram de kartonger som stod direkt på backen och kunde flytta in i gästhuset. Vi har ju ett väldigt fint gästhus på gården men vi kände väl när vi kom hit "på riktigt" att när vi såg det tomt så såg vi att det behövde renoveras rätt ordentligt innan vi kunde låta våra gäster bo där. Inte så att det behöver bytas väggar och golv men det måste tapetseras och någon form av golv måste läggas in. Eftersom rummet också ska användas till sy-och hobbyrum så vill jag ha det riktigt mysigt.
 
Vi får ju "långväga" gäster nästa helg så nu är vi på jakt efter att få låna en husvagn eller husbil två dagar så de kan få sova lugnt. Annars får det bli bäddsoffa i vardagsrummet och som sista alternativ blir det sovloftet. Allt ordnar sig om man bara vill!!!
 
Nå, carporten är nu fylld med sånt som kan ligga utomhus även denna svenska sommar som inte verkar bli något bättre. Idag anländer det växthus som vi köpte förra veckan. Jag fick ju ett av Moster när jag fyllde år och sen har vi ju ett äldre sen tidigare men dels så var det halva priset nu och sen ville vi sätta ihop dom och då skulle det bli snyggare om det var två lika. Det gamla skulle få en annan plats bakom gäststugan....nu har vi nog tänkt om igen men 3 växthus kommer att bli kanon!!! Odling och trädgård är ju vårt gemensamma och stora intresse, att sen kanske kunna bli så gott som självförsörjande på grönsaker vore ju inte så dumt och kanske även blomplantor...
 
Katterna fick ju vara inne första dygnet här och sen fick de gå ut, igår morse fick ju Kajsa sitt första möte med en grannkatt. Lisa gick ut i skogen och sen såg vi inte till henne på hela dagen. När hon varit borta i 12 timmar då började jag misströsta och gick och la mig. Jag tänkte att kommer hon så kommer hon och då har hon ju altanen att ligga på. Blivande är lite mer tålmodig så han satt kvar och efter en timme kom hon tillbaka men var alldeles stissig och rätt som det var så for hon ut i skogen igen och spöade upp en svart och vit grannkatt så det hette duga. Sen kom hon tillbaka (Kajsa satt på altanen och skakade av rädsla) och satt på trappan och spanade en lång stund innan hon valde att gå in och sova. Ja, först var hon naturligtvis tvungen att väcka matte och tala om att hon var hemma!!
 
Lite märkligt är detta för båda katterna har visat helt okända sidor sen vi flyttade hit. Kajsa som alltid varit den kaxiga är mer tillbakadragen och håller sig gärna i vår direkta närhet och Lisa som varit den skygga och tillbakadragna visar en tuff och kaxig sida. Konstigt!!!
 
Idag ska vi pyssla lite inomhus, få upp gardiner och krokar samt packa upp några kartonger, Sen blir det en tur till Hökåsen för att hämta symaskinen, för idag måste den komma. Sen ska vi iväg och beställa tvättmaskinen och så måste vi handla!!
 
Sen ska jag ta lite foton så Ni får se hur det ser ut här.....i idylliska Gesala!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0