Veckosammandrag....

Dagarna går ruskigt fort just nu.
 
I tisdags kom Moster med sambo hit och vi hade en mycket trevligt dag. Skogsbrynet visade sig kanske inte riktigt från sin bästa sida men inte heller från sin sämsta! Vårt röda lilla hus fick mycket väl godkänt tror jag!
Med sig hade dom en utmaning till oss...en fantastisk fuchsia som vi verkligen ska njuta av under resten av sommaren och som vi ska göra allt för att få att överleva. Om någon har bra tips för överlevnad så hör av Er och berätta!
 
 
Bilden är inget mästerverk och just nu är det inte så många blommor på men oj, vad knopp och när de slagit ut kommer det en ny bild förstås!!!
 
På onsdagen tog vi oss en semesterdag från den ordinarie semestern och åkte till Arboga. En mycket vacker stad som ligger med ån i centrum.
 
På vägen till Arboga så stannade vi vid Åsby gård och åt lite lunch samt handlade för presentkortet vi fick av våra goda vänner på lördagen så nu är kattfamiljen utökad och man blir dubbelt trevligt bemött när man anländer till Skogsbrynet....
 
 
För övrigt verkar det nu som att reviren är utmärkta och katterna tar det ganska lugnt, därmed inte sagt att sista ordet är sagt i den saken!!
 
Igår fredag tänkte vi ta en minisemesterdag och åkte till Skultuna Mässingsbruk men på väg dit fick vi annat att göra. Rensa ur det sista i Dotras lägenhet och jag går inte in i detalj i detta men jag hoppas att den nya hyresgästen har samma värderingar när det städning som den förra!!!
 
Ikväll väntar vi besök av Ungsonen med sambo och de har spännande saker på G så det ska bli skoj!!!!

Livet på landet.......

Det är väl absolut dags att göra en uppdatering även om jag måste säga att jag inte känner mig på topp!!
 
Helgen har varit helt fantastisk med besök från Malmö. Den kvinnliga delen av duon lärde jag känna 1980 när vi tillsammans gick postkassörsutbildningen i Stockholm och sedan höll vi länge kontakt trots att hon flyttade tillbaka till Skåne och jag flyttade till Västerås. Vi gifte oss nästan samtidigt och våra barn är också ganska jämnåriga och under helgen nu har vi väl konstaterat att vi gjort en del annat på samma sätt utan att veta om det! Under andra halvan av 90-talet så tappade vi kontakten men sen kom Facebook och eftersom jag tagit tillbaka mitt flicknamn efter skilsmässan så var det inte några problem för P att hitta mig. Jag hade gjort några försök men P har ett tämligen vanligt efternamn så det var tyvärr inte lika lätt. Nu har vi då åter hittat varann och nu tappar vi inte bort varann igen. Dessutom valde ju Dotra att flytta just till Malmö så vi lär få åtskilliga möjligheter att ses.
 
På fredagskvällen när de kom firade vi lite med champagne och god mat. Precis när vi satte oss på altanen för att äta så kom regnet och åskan men vi hade tak över huvudet så det var inga problem.
 
På lördagen så kom barnen och två andra goda vänner och vi fick ytterligare en härligt trevlig kväll!!
 
På söndagen satte vi Dotra i Malmöbilen och så fick hon gör sin flyttresa till Malmö i deras bil vilket vi tackar så mycket för. Skönt att ha någon vuxen i närheten gissar jag.
P och jag var bara 18 år när vi kom till Stockholm och ingen av oss hade någon direkt vuxen i vår närhet men vi klarade ju oss så det kommer att gå utmärkt för Dotra!!!
 
Idag är det en bläää-dag. Det blåser så man vill inte vara ute och regnet piskar emellanåt. Vi hämtade tvättmaskinen idag men naturligtvis kunde vi inte installera den så där enkelt och då kan jag inte låta bli att tycka att ibland är man verkligen dumsnål....varför valde vi inte hemkörning med installation???
 
Kajsa har varit i slagsmål så hon har ett rejält sår på svansen så vi får väl se om vi måste ta ett veterinärbesök också den här veckan.....hej och hå...livet på landet är inte alltid en dans!
 
Nå, i morgon är en annan dag och då kommer Moster så då kan det bara bli bra!!!!

Välkommen....

....säger en av familjens katter!!


O store Gud!!!

Idag är andra dagen på raken som solen skiner...knappt man tror att det är sant! Visserligen fick vi en skur igår också men den var tämligen liten med tanke på hur det sett ut de senaste....månaderna.
 
Idag pågår lite trädgårdsfix, trimma bort en massa otrevligt gräs längs tunen och annat pyssel som får trädgården att se lite roligare ut. Ja..det där gör Husbonden, själv tycker jag fortfarande att det är viktigare att hålla Er uppdaterade!!!
 
Igår tog vi en tur till torpet och röjde lite så nu är det inte så mycket inomhus som ska hit utan det kommer att skänkas till Frälsningsarmen i Sala. Vi har det så bra förspänt att en av grannarna är föreståndare för den butiken så han skulle hämta sakerna i torpet!
 
Samme granne hade för övrigt en friluftsgudstjänst i sin trädgård i söndags så vi satt på vår altan och njöt av äkta härlig frälsismusik. Det är nåt härligt smittsamt med att höra O store Gud med en underbar sångare och massor av blåsinstrument!!! Nån kanske skulle bli störd av detta men inte vi....tvärtom!
 
Idag kommer försäkringsbolaget hit för att besikta huset...vet inte riktigt vad det innebär men det är väl bara att släppa in dom misstänker jag ;)

Det som händer....

Idag är det lördag och vi har bott i Skogsbrynet i en vecka, tiden går fort må jag säga!
 
 
Idag händer det inte så mycket för min del, Husbonden är flitigare för han klipper gräset!
 
Själv tycker jag att det känns viktigare att förse Er med fler bilder...
 
 
Som Ni ser så har vi grannar här till skillnad mot vad vi hade i torpet men det är inget som känns störande och det är ju ändå betydligt färre grannar än vi hade i lägenheten i stan. Detta verkligen det bästa av två världar samlade i en värld!!! Kan berätta att det är skönt att slippa gå ut och duscha!!
 
 
Som de flesta av Er vet så är vi båda två intresserade av att jobba i trädgården och jobba lär vi få göra här. Backen verkar full av sten så det lär gå åt en och annan svordom, ett och annat lass med jord och en hiskelig massa tålamod!! Men detta är ju knappast ett problem då ena parten är uppvuxen på Kalkstenshawaii!!!
 
Vi har påbörjat inflyttningsfesteriet, tanken var att vi skulle ha en stor fest nästa helg men den är inställd. Vi kommer att ta det i små portioner istället. Vi påbörjade ju redan förra lördagen och fortsatte igår kväll men vi har tagit med oss den regel som gällde i Jansbo hit till Skogsbrynet...det som händer i Skogsbrynet det stannar i Skogsbrynet så om dessa kvällar får Ni just inget veta....mer än att vi har haft trevligt!!!!

Sol idag!

Nu har jag äntligen tagit mig lite tid att ta några foton, de är inte speciellt bra men Ni får hålla till godo så länge!!!
 
 
Det här är vårt vardagsrum och nere till vänster ser Ni en glimt av täljstenskaminen som ska hålla oss varma under vintern! Det kommer nog att gå bra för vi proveldade den häromkvällen när det bara regnade och nog blev det varmt, klart störd nattsömn. Den röda fåtöljen har en kompis som inte syns i bild och som kommer hemifrån mina morföräldrar och de gör sig så bra här i huset så vi ska kolla vad det kan kosta och klä om de i någon mer passande färg. Mattan beställde jag från Jotex innan vi flyttade in och det är en ryamatta men lite annorlunda, vi stortrivs med den.
 
 
Här är den andra delen av vardagsrummet och på väggen hänger min morfars gamla väggklocka, förmodligen inget penningvärde men oj, vilket affektionsvärde den har. När gästerna åkt hem efter nästa helg ska vi dra igång pling-plongen i den för nu kan den inte störa några grannar.
 
 
Här är en vy över trädgården och tittar Ni riktigt noga så ser Ni hur husbonden sitter och njuter i solskenet som råkade titta förbi som hastigast. Rönnen som syns på bilden är ett hett ämne eller hett är det inte men vi har lite svårt att bestämma hur vi ska göra med den.  Jag tycker att den ska bort för den stjäl så himla mycket ljus i trädgården men visst är den vacker. I nederkant syns en liten damm som i sommar tjänat som myggodling men den är nu tömd och ska väl få en ny chans lite senare...om sommaren kommer. Jag har alltid velat ha en damm så det ska bli riktigt trevligt, skulle kunna tänka mig några karpar (de anpassar sig ju till storleken på dammen och kan stå i en hink frostfritt under vintern) men vi får se. I år blir det bara lite fontän om det blir något!!
 
Idag har vi roat oss med att möblera om altanen...igen. Vi får liksom inte till det för våra möbler är lite för otympliga för den här altanen. Inte så att altanen är liten men det är många öppningar att ta hänsyn till...nå, det kanske går att hitta några fina på rean till hösten. Nu får det se ut som det gör i alla fall, vi får se ikväll då goda vänner kommer cyklande över slätten!

Skämmes på mig!!!!

Inte har jag tagit några foton....skäms på mig!
 
 
Men jag hoppas att jag är ursäktad för det är faktiskt inte så skoj väder att ta några foton i och det gäller både ute och inne.
Igår regnade det ju som vanligt så vi tog en sväng till Sala för att besöka lampaffären. Vi köpte en fantastiskt läcker takkrona där till sovrummet,
 
dock saknades det några prismor när vi skulle sätta upp den. Det var dock inga problem att få nya. Lampaffären i Sala är för övrigt värd ett besök för de har ett utmärkt sortiment och en kanonbra service!
Efter Salabesöket så åkte vi införbi torpet för att fylla upp bilen med grejer därifrån, det finns ju lite kvar men inte så mycket som vi trodde. Vi ska nog hinna röja det till sista juli.
 
Idag ska vi nog ta det lite lugnare, packa upp några kartonger kanske måla några hyllplan och sen blir det ett besök i stan.

Ombytta roller!

Vilken dag det blev igår, vi jobbade på som sjutton. Tömde hela carporten så vi fick fram de kartonger som stod direkt på backen och kunde flytta in i gästhuset. Vi har ju ett väldigt fint gästhus på gården men vi kände väl när vi kom hit "på riktigt" att när vi såg det tomt så såg vi att det behövde renoveras rätt ordentligt innan vi kunde låta våra gäster bo där. Inte så att det behöver bytas väggar och golv men det måste tapetseras och någon form av golv måste läggas in. Eftersom rummet också ska användas till sy-och hobbyrum så vill jag ha det riktigt mysigt.
 
Vi får ju "långväga" gäster nästa helg så nu är vi på jakt efter att få låna en husvagn eller husbil två dagar så de kan få sova lugnt. Annars får det bli bäddsoffa i vardagsrummet och som sista alternativ blir det sovloftet. Allt ordnar sig om man bara vill!!!
 
Nå, carporten är nu fylld med sånt som kan ligga utomhus även denna svenska sommar som inte verkar bli något bättre. Idag anländer det växthus som vi köpte förra veckan. Jag fick ju ett av Moster när jag fyllde år och sen har vi ju ett äldre sen tidigare men dels så var det halva priset nu och sen ville vi sätta ihop dom och då skulle det bli snyggare om det var två lika. Det gamla skulle få en annan plats bakom gäststugan....nu har vi nog tänkt om igen men 3 växthus kommer att bli kanon!!! Odling och trädgård är ju vårt gemensamma och stora intresse, att sen kanske kunna bli så gott som självförsörjande på grönsaker vore ju inte så dumt och kanske även blomplantor...
 
Katterna fick ju vara inne första dygnet här och sen fick de gå ut, igår morse fick ju Kajsa sitt första möte med en grannkatt. Lisa gick ut i skogen och sen såg vi inte till henne på hela dagen. När hon varit borta i 12 timmar då började jag misströsta och gick och la mig. Jag tänkte att kommer hon så kommer hon och då har hon ju altanen att ligga på. Blivande är lite mer tålmodig så han satt kvar och efter en timme kom hon tillbaka men var alldeles stissig och rätt som det var så for hon ut i skogen igen och spöade upp en svart och vit grannkatt så det hette duga. Sen kom hon tillbaka (Kajsa satt på altanen och skakade av rädsla) och satt på trappan och spanade en lång stund innan hon valde att gå in och sova. Ja, först var hon naturligtvis tvungen att väcka matte och tala om att hon var hemma!!
 
Lite märkligt är detta för båda katterna har visat helt okända sidor sen vi flyttade hit. Kajsa som alltid varit den kaxiga är mer tillbakadragen och håller sig gärna i vår direkta närhet och Lisa som varit den skygga och tillbakadragna visar en tuff och kaxig sida. Konstigt!!!
 
Idag ska vi pyssla lite inomhus, få upp gardiner och krokar samt packa upp några kartonger, Sen blir det en tur till Hökåsen för att hämta symaskinen, för idag måste den komma. Sen ska vi iväg och beställa tvättmaskinen och så måste vi handla!!
 
Sen ska jag ta lite foton så Ni får se hur det ser ut här.....i idylliska Gesala!
 
 

Godmorgon!

Blivande tyckte inte att vi skulle sova bort hela dagen så han klev upp halv sju idag....det är semester röt jag!!! Ja, jag fick ligga kvar en timme till sen var det bara att kliva upp och se glad ut, jag fick ju en kopp kaffe i handen!!
 
Vi har träningsvärk lite hit och dit men det är bara att gilla läget och ta nya tag idag. Det blev ju inte så mycket gjort igår då väderguden bestämde sig för att skicka ner runt 60 mm regn. När regnet öser ner likt ett draperi så kan man inte flytta kartonger från ett ställe till ett annat om det är utomhus!!! Vi röjde ju så mycket vi kunde och sen for vi till IKEA.
 
Jag tror att vi löste ett problem, katternas låda står på toaletten och det blir ju alltid kattsand på golvet. Vi köpte badrumsmattor som förhoppningsvis kan fånga upp sanden och sen kan man ta mattorna och skaka av på trappen. Sånt kunde vi ju inte göra i stan på tredje våningen!!!
 
 Bilden är klickbar.
 
I morse fick Kajsa sig en obehaglig överraskning då grannens katt ville komma hit och hälsa välkommen! Jag gissara tt han blev lika överraskad för han kom hit i helt fredligt syfte och mötte detta Kajsamonster. De skötte dock första mötet riktigt bra, Kajsa spände ögonen i honom och han lommade iväg i den långsammast takt jag någonsin sett en katt använda. Hade jag filmat detta så hade det sett ut som en stillbild om jag spelat upp det i slowmotion!!!
 
Även idag skvätter det uppifrån men i uppehållen ska vi fortsätta det som tycks som en oändlig historia...flytta lådor!!!

Skyfall.....

Idag har det regnat....och regnat.....och så regnade det lite till.
Vi ägnade oss åt att flytta runt lite i gästhuset för att kunna flytta alla grejer som vi har i carporten, vi trodde ju att vi skulle hinna det idag och det hade vi nog om det inte regnat så förtvivlat.

Nå, vi plockade upp lite kartonger som redan stod i huset och sen åkte vi till stan och IKEA. Det blev lite shoppat där förstås och nu ska vi bara ta det riktigt lugnt!!!

Katterna har tagit sina första promenader utomhus men kom hem i full fart när åskskurarna härjade!!!

Vi är här nu!!!!

Nu sitter vi här...äntligen!!
 
I fredags fick vi nycklarna och sen var det full fart mot huset för att se hur det såg ut!!!! Ja, vi mellanlandade på förra adressen och fyllde kärran som satt bak på vår bil. Vi satte ju på drag på bilen i veckan och det var anledningen till att vi syntes i en Toyota...alltså vare sig lottovinst eller storhetsvansinne!!
 
När vi kom hit till Skogsbrynet så slogs vi båda av hur litet det var inomhus!!! Dessutom hade de flyttat på sovrumsdörren igen....samt trappan upp till sovloftet! Märkligt hur man kan minnas så fel trots att man sett huset flera gånger, bara att inse att man inte är ett så bra vittne som man tror.
 
Nå, vi bar in det vi hade på kärran och sen åkte vi till torpet och fyllde en kärra till med lite trädgårdmöbler och dylikt och sen tillbaka igen. När slagbordet från torpet landade i köket här i Skogsbrynet så landade vi också på något vis. Det ser så självklart ut där det står...som om det alltid stått där och som Blivande säger..."Vem vet, för vi har köpt det på auktion!"
 
Igår morse gick då stora flyttlasset efter lite om och men...som vanligt kan ju folk inte lyssna på en hel vägbeskrivning så vi fick vänta nästan en timme på att de skulle komma fram. Nå, 9.15 satte de igång och 12.15 lämnade de oss här i Skogsbrynet med alla kartonger och pryttlar i carporten och möblerna på plats i huset.
 
Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång och då upptäckte vi nästa häftiga känsla....huset är inte alls litet!! Vardagsrummet rymde betydligt mer möbler än vi trodde, vi har till och med plats över!!
 
Nå, vi slet hårt i några timmar och sen sjönk vi ner i trädgårdsmöbeln med en kopp kaffe och då kände jag helt plötsligt att jag hade en massa kroppsdelar och muskler som jag glömt att jag hade...oj, oj....
 
Efter lite vila så åkte Blivande till torpet för att hämta katterna och jag grejade lite till tills Bästa Vännen med familj svängde in på gården. Det kändes väldigt skönt att dela första kvällen med just dom!
 
När mörket föll...föll vi också i djup sömn.....

Storhetsvansinne eller inte.....

Nu är det så nära, så nära.
 
I morgon vid den här tiden så är vi på väg mot stan för att betala huset och sedan få nyckeln!
 
Idag borde vi då förstås packa det som finns i torpet och som vi ska ha med oss men vi väljer att ta en semestertripp till Sala för sen lär det inte bli tid att göra något sådant!!
 
Vi ska ju packa upp alla saker i Skogsbrynet och sedan ska vi ju tömma torpet och städa det. Någon städfirma är inte aktuell då vi kommer att lämna det som vi tog över det, dvs delvis möblerat.
 
Igår hittade vi äntligen den tvättmaskin som kan få rum i huset, badrummet är ju...lite litet men det står på vår femårsplan att renovera och eventuellt bygga ut. Nu hittade vi i alla fall en frontmatad (jag gillar inte toppmatade) som bara är 33 cm djup men ändå tar 5 kilo tvätt!!!
 
En Hoover DYN 33 5124D ifall någon undrar!!!!
 
Idag har jag också klickat hem en symaskin, en Husqvarna (förstås) Viking E20, så nu ska det sättas igång att sy igen. Som jag längtat och en egen liten systuga kommer jag att ha...ja, jag får ju dela den med eventuella gäster förstås!!!
 
 
Sen kanske någon undrar om vi fått storhetsvansinne eller om vi vunnit på Lotto med tanke på att vi häromdagen körde omkring i en sprillans ny Toyota....och det kan man ju undra ;)

Hoppsan!!!!

Med fem dagar kvar till flytt tänkte jag att det kanske är dags att ta reda på något om socknen vi ska flytta till!! Döm om min och Blivandes förvåning när vi inser att vi bara kommer att flytta inom socknen. Hela tiden har torper legat i Romfartuna socken fast vi trott att det legat i Haraker.
 
Det verkar vara en ganska aktiv socken och det ska bli spännande att se vad den har att erbjuda oss och vad vi kanske har att erbjuda den.
 
Igår kväll höll jag på att studsa ur skinnet då jag började titta på väderprognoserna inför helgen och klart.se förvarnade om 61 mm regn på lördag...det vill vi verkligen inte ha. Idag har den dock sansat sig och förvarnar om 0 mm....märklig skillnad kan jag tycka!!
 
Idag väntar vi hit goda vänner som tillbringat en del tid här i torpet, vi tyckte att det var på sin plats med en liten avskedsmiddag. Vi ska grilla lax och koka lite färskpotatis och en god sås till. Först måste vi dock städa av lite inne i torpet för det verkar inte som att förmiddagens solsken kommer att hålla sig kvar till eftermiddagen!
 
Bilden är lånad från Romfartuna Hembygdsförening.

RSS 2.0