Äntligen...

...har ju blivit ett vedertaget uttryck som jag tycker passar utmärkt just nu!

Äntligen vet vi när vi ska flytta...den 6/7 får vi tillträde till huset. Det har varit lite om och men runt allt men nu är det klart!

Det stora problemet är bara att just den helgen är ingen bra flytthelg i vår familj eftersom det då är den stora bilhelgen i Västerås och då är det ingen idé att ens tänka tanken att be dom om hjälp, det finns annat som de upplever som viktigare just under en Power Meet-helg.

Efter att ha ojjat mig lite på Facebook fick jag ett tips om att leja en flyttfirma. Den tanken hade inte slagit mig för jag trodde det var dyrt. Jag gick in på en sida som heter Flyttlistan.se och gjorde en offertförfrågan och i morse fick jag svar från Heby Flytt och städ vilka erbjöd sina tjänster till ett bra pris. Vi har ju allt packat och klart det ska ju bara transporteras från torpet till Skogsbrynet så jag tror inte att det ska ta allt för lång tid, förhoppningsvis slutar notan på runt 3000:- och det kan det vara värt att slippa bubba och bära allt själv.Åh...så spännande det här är nu!!!!!


Återförening

Våra planer för midsommar var egentligen obefintliga. Vi skulle som vanligt åka till Sätrabrunn för att få lite midsommarstämning och sen skulle vi åka hem och bara ta det lugnt i vårt eget sällskap.....så blev det inte!

Vi blev hembjudna till vänner som de senaste åren blivit alltmer goda vänner som vi verkligen uppskattar att umgås med! Dit var också ett annat par bjudna som vi lärt känna genom värdparet och också uppskattar att umgås med. Enkla härliga människor!

Vi åkte hemifrån vid halvfem på midsommarafton och kom hem 24 timmar senare trötta men med ett stort leende på läpparna precis som det ska vara!

Vi åt och drack gott och pratade och skrattade hela kvällen, vissa visade upp nya sidor och skrattet ekade mellan husen i Kumla kyrkby.

Vi sov kvar och värdparet hade bäddat åt oss i värsta lyxhotellstilen vilket förstås tilltalade oss torpare! Och sov gott....ja, det gjorde vi!

När vi vaknade kunde vi konstatera att vi haft precis lagom skoj under midsommarafton för vi mådde prima om än lite trötta men det får man vara på midsommardagen (speciellt som jag hade vaknat 03.23 på midsommaraftons morgon och inte lyckats somna om).

Vi blev kvar länge hos värdparet och bland annat tog vi en lång promenad och till vår glädje kunde vi hitta platsen där huset som vi flyttar in i om ett par veckor stod. Ursprunget till Skogsbrynet är ju en banvaktarstuga som stod alldeles invid järnvägen i Kumla kyrkby och i denna by finns en eldsjäl som anlagt en härlig promenadslinga runt byn med information om byns historia och rätt som det var så stod det om vårt lilla hus.

Där vårt lilla hus stått fanns nu en enorm stor rosbuske så vi ska faktiskt åka dit och ta ett litet skott så rosen och stuga får återförenas!!

Idag då det är endast ett halvår kvar till julafton ska vi bara ta det väldigt lugnt, Blivande ska åka till Dotra en liten stund. Hon flyttar ju till Malmö inom kort och behöver lite hjälp inför det.


Tid är relativt

Tid är något relativt tror jag bestämt. När jag ser att jag skrev mitt förra inlägg den tionde juni och att det faktiskt är en hel vecka sedan så känns en vecka inte så lång. När jag sen tittar framåt i almanackan och ser att det är två veckor kvar tills vi får tillträde till vårt hus då känns det som en evighet!!!

Det preliminära datumet för inflyttningen är den 9 juli men vi hoppas att få flytta in lite tidigare så vi kan utnyttja vår semester maximalt. Dessutom längtar vi ju nåt alldeles kolossalt efter att få flytta.

Andra somrar så har vi ju bott i torpet hela somrarna och det har inte alls känts besvärligt och besvärligt är det väl inte i år heller men oj, vad jag nu längtar efter en varm dusch (visserligen fick jag låna Bästa Vännens i morse TACK!), rinnande vatten i köket och vattentoaletten. Att kunna tvätta när man vill...ja, såna där bekvämligheter som är så självklara..de saknar jag! Andra somrar har vi ju haft lägenheten att åka till för att duscha emellanåt och att tvätta kläderna. Ska väl tillägga att vi naturligtvis duschar och har duschat ute i trädgården men det är inte riktigt samma sak. Dessutom verkar ju inte väderguden vara så samarbetsvillig i år för det är ingen höjdare att klä av sig på kvällen och gå ut i ösregnet för att ta sig en dusch med trädgårdsslangen i den 8-gradiga kvällsluften!!!!

Naturligtvis njuter vi av att vara i torpet, ingen tvekan om det men i tankarna är vi mer i Skogsbrynet. Vi har nog möblerat det flera hundra gånger om och ibland kan jag tänka att det är tur att vi inte ska måla och tapetsera för jisses vad många gånger vi hade bytt tapeter då i tanken!!!!

Nå, sovrummet ska vi förstås göra om, inte för att behovet är extremt utan mer för att vi vill ha det i vår stil...och vad vår stil är får både Ni och vi veta under hösten!!!! Detta var väl en spännande cliffhanger?


Mäktig upplevelse

Igår var en dag då vi faktiskt inte gjorde något alls vilket var en skön sysselsättning. Blivande ägnade sig åt lite disk och jag satt och läste i "Den femte årstiden". Vi ägnade oss åt våra favoritsysselsättningar kan man säga!!!

Framåt kvällningen började det blåsa och solen gömde sig med jämna mellanrum vilket fick oss att dra oss mot en annan plats i trädgården än den vi tillbringat dagen i. Framför syrénbersån kan vi ånjuta de sista solstrålarna på kvällen och så gjorde vi igår också. Medan vi satt där så hördes ett märkligt svischande ljud och en fågel dök in i bersåns täta grenverk, jag reste mig upp för att se vad det var för fågel för både ljud och beteende var lite avvikande.

Nu kan det låta som att jag är fågelspecialist vilket jag då rakt inte är men de tio somrar vi tillbringat här i Jansbo har onekligen fyllt på den kunskapsbanken. För några år sen fick vi också en bok av moster som hjälpt oss i många lägen, så också igår.Jag stod länge och tittade på den lilla gråbruna oansenliga fågeln som satt ungefär två meter ifrån mig och sjöng som om den sjöng sin sista sång. Tanken slog mig, kunde det vara en...nej, det kan det ju inte. Efter några minuter flög den vidare och vi funderade på vad det var för fågel. Jag hämtade fågelboken och började leta oh jo, det var den jag trodde...det var en näktergal!

 Bilden lånad från google.

Det var nästan så jag fick rysningar för i tio års tid har jag funderat på om jag någonsin skulle få höra eller se en näktergal och när jag väl fick se en och höra så förstod jag inte. Nu kommer jag aldrig att missa den!!!

Sången kanske inte är så vacker som man föreställer sig men den är fascinerande. Denna lilla oansenliga gynnare får ur sig så många olika läten i en och samma drill!!

HÄR kan Ni själva höra!!

Nybakad!
Svenska flaggans dag..

...jo, den benämningen lever kvar även om jag vet att det numera är vår nationaldag och i morse på radion hörde jag att vi nu firat den med att vara lediga i 8 år och nationaldag har det tydligen varit sedan 1983!!!

Nå, vi har hissat flaggan för här i torpet har vi flaggstång men inte i nya huset så det står på önskelistan. Man kan inte ha en liten röd stuga med vita knutar utan att ha en flaggstång.

I morse vaknade vi tidigt, förmodligen för att våra kroppar är inställda på att gå och lägga sig vid tiotiden och sedan vakna mellan fem och sex vilket är helt okej. Speciellt som det inte var något att se på teve igår i alla fall!!!

Fåglarna höll konsert för oss utanför sovrumsfönstret. I syrenbersån satt nog nog hela Jansbokören och sjöng, ingen syntes men vad gjorde det! Lite senare fick Kajsa gå ut vilket skulle visa sig vara ett dumt beslut då hon gick ut och decimerade antalet körsångare...och melodin i bersån övergick i moll.

Nu flera timmar senare verkar sorgen ha lagt sig och de sjunger glatt igen. Utanför vardagsrumsfönstret i hallonhäcken sitter en sopran och sjunger...Bilden är tagen tidigare i våras men det kan mycket väl vara samma fågel!!!!

Vi ska nu städa av lite inomhus då vi på fredag firar familjens sista student i den här generationen i alla fall. Dotra springer ut från Rudbeckianska gymnasiet och det gör hon med bravur med tanke på att våren varit tuff för henne på många vis. Mottagningen blir här i Jansbo med lite italiensk planka från ICA-Ettan och vädret känns ju lite opålitligt, problemet är bara att vi har inte så mycket plats inomhus eftersom vi nu har en jättesäng i sovrummet som tidigare stod i lägenheten....nå, vi får plocka lite och hålla tummarna för att väderguden är på vår sida!Avslutar med en bild av de fantastiska papegojtulpanerna som Blivande fick i 50-årspresent av goda vänner i Sassnitz i oktober. Ja, vännerna bor i Malmö men tulpanerna överlämnades i Sassnitz!!!! De ska sedermera grävas upp och flyttas med till Skogsbrynet!

I väntan på bättre tider...

...så roar vi oss med att shoppa!!!

Nej, naturligtvis inte för har vi nu lyckats bli av med en massa skräp vi samlat på oss under så många år så ska vi inte samla på oss nytt innan vi ens flyttat in!

Men....ibland gör man fynd som man inte kan motstå och det var vad vi jag lyckades göra i söndags då vi tog en tur till Skultuna mässingsbruk som hade marknad.Vi kommer ju att få ett mindre kök än vi haft tidigare så vissa saker kommer att få stå framme och då måste man ha snygga saker...åtminstone var det så jag sa till Blivande för att han skulle ge sin tillåtelse till inköp...eller jag ger honom känslan av att ge mig tillåtelse!!!

Fruktskålen är så fiffig att den också går att räta ut och använda till ett ganska stort grytunderlägg! När det gäller skålen så passar ju durkslaget i skålen vilket gör att vi i fortsättningen ska kunna äta icke vattenskadad sallad i fortsättningen...ja, när vi väl flyttar alltså!!!


RSS 2.0