Svenska flaggans dag..

...jo, den benämningen lever kvar även om jag vet att det numera är vår nationaldag och i morse på radion hörde jag att vi nu firat den med att vara lediga i 8 år och nationaldag har det tydligen varit sedan 1983!!!

Nå, vi har hissat flaggan för här i torpet har vi flaggstång men inte i nya huset så det står på önskelistan. Man kan inte ha en liten röd stuga med vita knutar utan att ha en flaggstång.

I morse vaknade vi tidigt, förmodligen för att våra kroppar är inställda på att gå och lägga sig vid tiotiden och sedan vakna mellan fem och sex vilket är helt okej. Speciellt som det inte var något att se på teve igår i alla fall!!!

Fåglarna höll konsert för oss utanför sovrumsfönstret. I syrenbersån satt nog nog hela Jansbokören och sjöng, ingen syntes men vad gjorde det! Lite senare fick Kajsa gå ut vilket skulle visa sig vara ett dumt beslut då hon gick ut och decimerade antalet körsångare...och melodin i bersån övergick i moll.

Nu flera timmar senare verkar sorgen ha lagt sig och de sjunger glatt igen. Utanför vardagsrumsfönstret i hallonhäcken sitter en sopran och sjunger...Bilden är tagen tidigare i våras men det kan mycket väl vara samma fågel!!!!

Vi ska nu städa av lite inomhus då vi på fredag firar familjens sista student i den här generationen i alla fall. Dotra springer ut från Rudbeckianska gymnasiet och det gör hon med bravur med tanke på att våren varit tuff för henne på många vis. Mottagningen blir här i Jansbo med lite italiensk planka från ICA-Ettan och vädret känns ju lite opålitligt, problemet är bara att vi har inte så mycket plats inomhus eftersom vi nu har en jättesäng i sovrummet som tidigare stod i lägenheten....nå, vi får plocka lite och hålla tummarna för att väderguden är på vår sida!Avslutar med en bild av de fantastiska papegojtulpanerna som Blivande fick i 50-årspresent av goda vänner i Sassnitz i oktober. Ja, vännerna bor i Malmö men tulpanerna överlämnades i Sassnitz!!!! De ska sedermera grävas upp och flyttas med till Skogsbrynet!

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Fiiina de blev tulipanerna! :-)

2012-06-06 @ 16:35:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0